Záverečný projekt - Downloader

Created: 2009-01-20 - 23:19

Rapasoft Downloader 2.0


SŤAHUJ TU ===== Downloader2.jar - 111kB ======
- Pre spustenie programu je nutné mať nainštalovanú Javu od sunu verzie 6 a vyššej! S nižšími verziami to nebude fungovať, pretože program využíva SwingWorker-a, ktorý je až v 6ke.

Popis:
Program Downloader je v podstate správca sťahovaní, s možnosťou paralelného sťahovania viacerých súborov naraz. Výhodou tohto programu je viacero funkcií a použitej technológie, ktorá umožňuje nechať sťahovať súbory aj pri problémoch so sieťou/spojení.


Funkcie:

- paralelné sťahovanie súborov, ktoré vyťaží kapacitu linky na maximum
- vyhľadávanie odkazov na vopred zadanej stránke - ak užívateľ zadá odkaz na stránku obsahujúcu užitočný obsah (dokumenty, hudbu, prezentácie a pod.) program automaticky vyhľadá všetky odkazy a ponúkne ich na stiahnutie
- sťahovanie videí z youtube :-). Po zadaní adresy na nejaké video program umožní jeho stiahnutie na disk.

Podporné funkcie:

- triedenie a usporiadanie jednotlivých sťahovaní
- filter na súbory s kapacitou menej ako zadaný počet kB
- filter na dokončené preberania
- zobrazenie chybových výpisov v prípade ak užívateľ zadá neplatné údaje

Popis hlavných ovládacích prvkov:

- "Add" - Vyvolá dialóg na pridanie downloadu do hlavného okna (viď nižšie)
- "Delete finished" - Vymaže dokončené preberania nezávisle od aktuálne prebiehajúcich
- "Delete all" - Zmaže bez opýtania všetky (aj prebiehajúce) preberania. Mám podozrenie, že táto funkcia spôsobuje pád programu (potrhajú sa všetky vlákna :D) na strojoch s viacjadrovými procesormi - ak to niekto potvrdí, nech sa mi ozve.
- "Remove small" - Zmaže súbory, ktorých veľkosť v kB je menšia ako zadané číslo (t.j. v niektorých prípadoch urýchľuje triedenie nepotrebných súborov).
- "Run All" - spustí naraz všetky preberania.
- "Pause/Unpause" - pozastaví/spustí pozastavené sťahovania. Hodí sa ak je linka vyťažená na maximum a prehliadač nezvláda ani zobrazenie stránky :).
- "Sort" - Umožní (len vzostupne) utriediť určené sťahovania podľa daných kritérií (veľkosť, názov súboru, čas ukončenia, čas pridania).
- "View error log" - ak niečo zlyhá, tak sa to tam zapíše :). Teda, ak zlyhá niečo v rámci programu a nie celý program.

Popis dialógového okna na pridanie súboru:

- "Download path" - cieľové umiestnenie sťahovaných súborov. Vyberá sa len adresár - názov súboru je možné zmeniť v hlavnom okne jednotlivo.
- "Add one file" - Jednoduché pridanie jedného súboru. Príklad je uvedený v samotnom programe. Je tu možné pridať aj odkaz na video služby youtube.
- "Add more files" - Brutálne neužitočná funkcia, ktorá umožní pridať viacej odkazov naraz. Musia byť oddelené čiarkou. Keďže sa mi to zdalo zbytočné, tak som ju veľmi nepremakal... Kto už dnes dostane url odkazy oddelené čiarkou? Nuž, ale nechal som túto možnosť už len preto, že 2 záložky by bolo málo :)
- "Add from url" - automagicky :-) hľadá odkazy na zadanej stránke. To môže trvať aj niekoľko minút v závislosti od rýchlosti pripojenia a veľkosti stránky. Funguje len pre stránky, ktoré sú validné a dodržiavajú všeobecné štandardy.

Zdrojový kód (komplet celý program aj s ikonkami, ktorý je možné pridať do netbeansu ako samostatný projekt):
Downloader2.zip - 188kB